The Bat! – wydajne narzędzie do pracy biurowej

Klient poczty e-mail firmy Ritlabs zwiększa efektywność i wydajność pracy, dzięki funkcji tworzenia szablonów i szybkiemu dostępowi do informacji.

The Bat!, program pocztowy, zwiększa wydajność osób, które intensywnie korzystają z poczty elektronicznej podczas codziennej pracy. Wzrost wydajności jest szczególnie widoczny dla pracowników, którzy wysyłają kilkadziesiąt lub kilkaset wiadomości dziennie. Efekty ich pracy poprawiają się znacząco, w porównaniu z pracą przy pomocy innych programów pocztowych lub poczty internetowej.

Szybkie szablony = sprawna komunikacja mailowa
Funkcją The Bat!, która zapewnia największą poprawę produktywności pracy biurowej jest „Quick Templates". Pozwala ona przygotować wiele szablonów tekstów wiadomości e-mail. Jest szczególnie przydatna, gdy użytkownicy często odpowiadają na wiadomości zwykle tym samym tekstem. Korzystając z makr w szablonach, można nawet skonfigurować złożoną sekwencję działań, która pomoże odpowiadać na zapytania, lub też je wysyłać.

Szablony, które można znaleźć w innych programach pocztowych, oferują tylko dostosowane, indywidualne odpowiedzi lub podpisy. Funkcja „Quick Templates” w programie The Bat! daje więcej możliwości, gdyż pozwala w trakcie pisania wstawić fragmenty tekstu, wstępnie skonfigurowanego wcześniej, tylko za pomocą skrótów klawiszowych. Jeśli pracownik pisze 50 – 80 słów na minutę, to funkcje The Bat! dają dalsze usprawnienia przy pracy z e-mailami.

Oprócz funkcji „Quick Templates”, regularne szablony w The Bat! są wydajniejsze. Wszelkie skrzynki, foldery lub wpisy w książce adresowej mogą mieć własny, indywidualny zestaw szablonów dla nowej wiadomości, odpowiedzi lub informacji przesyłanej dalej.

Filtrowanie kluczem do efektywnego zarządzania informacjami
Funkcja „The Sorting Office” w programie „The Bat!” zapewnia potężny system filtrowania, który nie tylko sortuje przychodzące, wychodzące, przeczytane, i odpowiedziane wiadomości do odpowiednich folderów, ale także pozwala automatycznie reagować i wysyłać odpowiedzi z szablonu niestandardowego, czy przesyłać lub przekierować do ustalonego adresata, drukować lub eksportować wiadomości. Program może też automatycznie wysyłać potwierdzenia odczytu, uruchamiać program zewnętrzny i wykonać wiele innych czynności. Po kilku minutach konfigurowania reguł sortowania można zapomnieć o przeciąganiu i upuszczaniu wiadomości z folderu do folderu. The Bat! może nawet uruchomić/ wejść na serwer listy dyskusyjnej, z pełną funkcjonalnością jako subskrybent.

Program The Bat! oferuje również przydatne sposoby wizualizacji. Istnieje funkcja Address History, który umożliwia zobaczyć całą historię wiadomości z jednego kontaktu w jednym miejscu, nawet jeśli wiadomości są rozproszone w wielu folderach i na różnych kontach pocztowych.

Wszystko w jednym miejscu
Kolejny element, który umożliwia poprawę wydajności to opcja subskrypcji kanałów RSS. Jedną z głównych zalet subskrybowania kanałów RSS przez klienta pocztowego jest znaczna oszczędność czasu, gdyż nie trzeba odwiedzać poszczególnych stron i for internetowych w poszukiwaniu interesujących użytkownika aktualizacji lub informacji.

W programie pocztowym The Bat! wszystkie wiadomości i posty są automatycznie pobierane, łączone i wyświetlane na jednej liście, w podobnym oknie jak zwykłe maile. Na tej liście wiadomości można zobaczyć nie tylko ich tytuły, ale również streszczenia, w taki sposób, że użytkownik szybko może znaleźć interesujące go treści. Można subskrybować nieograniczoną liczbę kanałów RSS i szybko otrzymywać ich aktualizacje, gdyż program automatycznie wyszukuje je w tle.

Zaletą czytnika RSS programu The Bat! jest możliwość przeglądania wiadomości w dowolnym momencie i zarządzanie nimi tak samo efektywnie jak mailami, czyli grupowanie ich, oflagowanie czy sortowanie według indywidualnych kryteriów. W przypadku utraty zainteresowania danym kanałem nie ma konieczności wchodzenia na daną stronę w Internecie, wystarczy usunąć folder z subskrybowanym kanałem lub wyłączyć aktualizację danego kanału we właściwościach folderu. Natomiast aby zapisać się do kanału RSS należy skopiować jego adres URL i dodać go do programu The Bat!

O Ritlabs
Ritlabs SRL jest firmą specjalizującą się w tworzeniu i rozwoju produktów bezpiecznej komunikacji dla klientów korporacyjnych i prywatnych. Dostarcza oprogramowanie dla każdego rodzaju użytkownika, takie jak The Bat!, The Bat! Voyager, BatPost, czy SecureBat!.

Spółka Ritlabs powstała w 1998 r. i rozpoczęła programowanie od stworzenia znanego menedżera plików Dos Navigator. Potem oddała Dos Navigator za darmo i udostępniła kod źródłowy, pozwalając na dalszy rozwój programu przez społeczność. Teraz firma skupia się na linii produktów do bezpiecznej transmisji danych w Internecie.

Ritlabs z siedzibą w Kiszyniowie, Mołdawia, w mieście o długiej historii rozwoju wiedzy technologicznej. Klientami firmy są zarówno biznesowi profesjonaliści, jak również domowi entuzjaści komputerowi Do ich klientów zaliczają się organizacje rządowe, banki, firmy IT (producenci oprogramowania i sprzętu) i przedsiębiorstwa z branży lotniczej. Wielojęzyczne wsparcie pozwoliło poszerzyć Ritlabs liczbę klientów na całym świecie i teraz ma użytkowników w 191 krajach.