Nowy The Bat! 6.7 – bardziej przyjazna i samodzielna poczta elektroniczna

Firma Ritlabs wprowadziła parę istotnych udogodnień do programu The Bat! Najważniejszym jest uproszczone i przyjazne dla użytkownika tworzenie nowego konta w programie oraz automatyczne dobieranie właściwego kodowania wiadomości.

Najważniejszą innowacją najnowszej wersji The Bat! jest odświeżone okno tworzenia nowego konta użytkownika. Teraz jest to znacznie prostsze i przyjaźniejsze dla użytkownika. Wystarczy wprowadzić pełną nazwę, adres e-mail i hasło, żeby stworzyć nowe konto. Wszystkie inne ustawienia, takie jak serwer poczty przychodzącej i wychodzącej, porty, tworzą się automatycznie. Można je zobaczyć poprzez wybranie przycisku „Advanced – Zaawansowane”.

Innym ważnym udogodnieniem jest automatyczny wybór kodowania wiadomości (AutoCharset). Funkcja ta zapisuje wiadomości mailowe w najbardziej prawidłowym systemie kodowania. Ta cecha programu redukuje ryzyko, że odbiorca nie będzie wstanie prawidłowo otworzyć maila.

Pozostałe zmiany i usprawnienia dotyczą między innymi:
• funkcji „odpowiedz wszystkim”, gdyż działa teraz prawidłowo także przy użyciu „Szybkiej Odpowiedzi/ Quick Reply”;
• automatycznego zapisu adresów e-mail z wiadomości wychodzących w książce adresowej
• został ulepszony algorytm eksportu wiadomości; teraz wiadomości są eksportowane w kolejności ich posortowania w programie
• tworząc nowy filtr w The Bat!, folder docelowy zostanie automatycznie utworzony (jest to przydatne, gdy przenosi się filtry lub kopię wiadomości e-mail)

Ceny i aktualizacje

The Bat! 6.7 Home Edition kosztuje 87,04 zł. The Bat! 6.7 Professional Edition, który zawiera przenośną wersję The Bat! Voyager kosztuje 174,08 zł.

Użytkownicy, którzy kupili program The Bat! po 26 września 2013 r. mogą korzystać ze wszystkich wersji The Bat! 6.xx, tym także z najnowszej 6.7 bez dodatkowej zapłaty. Licencje zakupione w dniu lub przed 25 września 2013 r. można uaktualnić do programu The Bat! v6 po obniżonej cenie.

Więcej informacji na temat warunków licencji i aktualizacji: http://www.ritlabs.com/en/products/thebat/order.php

The Bat! 6.7, jak również inne produkty Ritlabs są dostępne do pobrania na stronie: http://www.ritlabs.com/en/products/thebat/download.php

O Ritlabs

Ritlabs SRL jest firmą specjalizującą się w tworzeniu i rozwoju produktów bezpiecznej komunikacji dla klientów korporacyjnych i prywatnych. Dostarcza oprogramowanie dla każdego rodzaju użytkownika, takie jak The Bat!, The Bat! Voyager, BatPost, czy SecureBat!.

Spółka Ritlabs powstała w 1998 r. skupia się obecnie na rozwoju linii produktów do bezpiecznej transmisji danych w Internecie.

Klientami firmy są zarówno biznesowi profesjonaliści, jak również domowi entuzjaści komputerowi Do klientów Ritlabs zaliczają się organizacje rządowe, banki, firmy IT (producenci oprogramowania i sprzętu) oraz przedsiębiorstwa z branży lotniczej. Poprzez wsparcie wielojęzyczne wsparcie firma obsługuje użytkowników ze 191 krajów.